Gå til indhold
Ifølge adm. direktør i Visma e-conomic, Lars Engbork, er det nye digitale partnerskab et godt initiativ, men han advarer mod, at det ikke kun kommer til at handle om at udvikle nye avancerede tech-løsninger, som virksomhederne slet ikke er klar til.
Ifølge adm. direktør i Visma e-conomic, Lars Engbork, er det nye digitale partnerskab et godt initiativ, men han advarer mod, at det ikke kun kommer til at handle om at udvikle nye avancerede tech-løsninger, som virksomhederne slet ikke er klar til.

Pressemeddelelse -

Innovativ teknologi fra Visma e-conomic sætter turbo på regeringens digitaliseringsagenda

Regeringens nye initiativ, et digitalt partnerskab med fokus på anbefalinger til øget digitalisering af erhvervslivet og det offentlige, er vand på virksomheden Visma e-conomics mølle. Manglende digitalisering koster nemlig danske virksomheder milliarder. Derfor har virksomheden bag Danmarks mest benyttede regnskabsprogram, Visma e-conomic, nu som de første, introduceret en innovativ teknologi, så virksomheder kan sende og modtage elektroniske fakturaer direkte i deres regnskabsprogram.

Nationalbankens Betalingsråd anslår, at erhvervslivet kan spare op mod 3,5 milliarder kroner, hvis de danske virksomheder benytter denne teknologi, kaldet e-fakturering. Rigtig mange virksomheder tror, at de allerede er med på digitaliseringsvognen, fordi de f.eks. sender fakturaer som pdf via e-mail. Men i virkeligheden kan virksomhederne spare store mængder af både tid og penge ved at sende og modtage elektroniske fakturaer direkte i deres regnskabsprogram.

»Det nye digitale partnerskab er et godt initiativ, men vi skal passe på, at det ikke kun kommer til at handle om at udvikle nye avancerede tech-løsninger. Vores allerstørste udfordring er helt klart, at vi skal have skabt en forståelse for, hvad digitalisering af samhandel anno 2021 betyder for den enkelte virksomhed, og hvordan vi alle kan spare milliarder ved at lette daglige og tunge administrative processer,« siger adm. direktør for Visma e-conomic, Lars Engbork.

På Nordisk plan har de nordiske erhvervsministerier i samarbejdet ’Nordic Smart Government’ et mål om, at 80 procent af alle fakturaer skal være elektroniske i 2024, hvilket skal bane vejen for en potentiel nordisk besparelse på svimlende 205 milliarder kroner inden for blandt andet e-fakturering.

Danmark er bagud på point
På trods af at Danmark i 2005 var det første land i verden til at introducere e-fakturering i den offentlige sektor, har vi i Danmark tabt terræn til vores nordiske naboer i dag, og de danske virksomheders manglende digitaliseringsparathed har sat udviklingen i stå. Det er en udvikling, som Dansk Erhverv gerne ser vendt.

»Den digitale udvikling og e-fakturering er ikke til at komme udenom, når vi ser på de muligheder, vi som samfund har for at øge besparelser og for at effektivisere dansk erhvervsliv i de kommende år. Som det ser ud lige nu, er vi ikke nær så langt i den udvikling, som de for eksempel er i både Finland og Norge,« siger Frederikke Rosendal Egede Saabye, der er chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

I Finland har man arbejdet systematisk med implementering af e-fakturering siden 1999. Ifølge tal fra KPMG, har det resulteret i, at omkring 72 procent af virksomhederne i Finland sender e-fakturaer og omkring 70 procent modtager e-fakturaer. Til sammenligning viser en rapport, udarbejdet for Erhvervsstyrelsen i 2017, at blot 48 procent af alle danske virksomheder kan sende e-fakturaer, men kun 15 procent kan modtage e-fakturaer.

Skubber markedet i den rigtige retning
Som udvikler og leverandør af innovative regnskabsløsninger deler Visma e-conomic ambitionerne om at digitalisere samhandel mellem danske virksomheder. Virksomheden har både volumen og ressourcerne til at speede processen op. Når Visma e-conomic, modsat sine nordiske naboer, giver sine 150.000 kunder mulighed for at sende og modtage elektroniske fakturaer helt gratis, flytter de altså markedet et stort skridt i den rigtige retning. Det svarer til omkring hver anden danske virksomhed, og dermed halvdelen af markedet.

På samme tid har Visma e-conomic hjulpet digitaliseringen på vej, ved at tilbyde sin teknologi til konkurrenterne, så alle faktureringssystemer kan tale sammen.

»E-fakturering er en tidsbesparende og billigere måde for virksomheder at drive samhandel på ved hjælp af opkobling til det offentliges eksisterende infrastruktur, Nemhandel. For at de danske virksomheder kan tage del i de mange digitaliseringsfordele, kræver det dog et helt andet mindset ude i virksomhederne, og derfor er der ikke noget at sige til, at det kræver tid at forstå og vænne sig til tanken om at bruge de nye processer,« siger adm. direktør for Visma e-conomic, Lars Engbork og fortsætter:

»Vi skal hjælpe processen yderligere på vej, og her har alle aktører i markedet en fælles opgave i at tage virksomhederne endnu mere i hånden. Derfor hilser vi selvfølgelig regeringens nye initiativ velkommen

Emner

Kategorier


Om Visma e-conomic:

  • Navn og adresse: Visma e-conomic A/S, Langebrogade 1, 1411 KBH K
  • Grundlagt i 2001
  • Ejerforhold: Ejerforhold: Visma e-conomic er ejet af Visma Group, som er ejet af syv fonde: Hg and co-investors ejer 54%, GIC ejer 16%, ICG ejer 7%, CPPIB ejer 6.0%, Warburg Pincus ejer 5%, TPG ejer 3% og General Atlantic ejer 2%. En bred ledelsesgruppe ejer dertil ca. 7% af Visma Groups aktieværdi.
  • Antal medarbejdere: Visma e-conomic består af mere end 300 medarbejdere hvoraf knap 100 arbejder i kundeservice, over 100 arbejder i produktudvikling og de resterende er fordelt mellem Salg, Marketing, Kommunikation og administration.
  • Antal kunder: 150.000 private små og mellemstore virksomheder
  • Omsætning i 2019: 367.111.266 kr.

Pressekontakt

Gitte Nordstrøm

Gitte Nordstrøm

PR Manager Visma e-conomic A/S 51 94 08 83

Visma er en af Europas førende softwarevirksomheder

Visma er en af Europas førende leverandører af forretningskritisk software og services. Ved at automatisere og digitalisere processer for private og offentlige virksomheder og organisationer af alle størrelser forenkler vi menneskers arbejdsdag og skaber et mere effektivt og bæredygtigt samfund. Med 15.000 medarbejdere, 1.200.000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Central- og Østeuropa og Latinamerika og en omsætning på 2.081 millioner euro i 2021 er vi dedikeret til at gøre i morgen bedre end i dag. Besøg os på visma.dk.

Visma
Gærtorvet 1-5
1799 København V
Danmark