Gå til indhold
Efter den nye ferielov er trådt i kraft, optjener lønmodtagere ikke længere feriedagene forskudt. Nu optjener man ferie løbende og kan holde feriedagene allerede måneden, efter man har optjent dem.
Efter den nye ferielov er trådt i kraft, optjener lønmodtagere ikke længere feriedagene forskudt. Nu optjener man ferie løbende og kan holde feriedagene allerede måneden, efter man har optjent dem.

Pressemeddelelse -

Lønmodtagere mister overblik over feriedage efter ny lov

Den nye ferielov skaber til stadighed forvirring og manglende overblik hos lønmodtagere. Med indførelsen af den nye ferielov holder man nemlig feriedagene, samtidig med man optjener dem. En ny feriedage-beregner gør det lettere for lønmodtagerne at få overblik og planlægge ferie

Det kræver nu større overblik og planlægning, når danskerne skal planlægge årets ferier. Med den nye ferielov optjener lønmodtagere nemlig ikke længere feriedagene forskudt, men samtidig med, at de bruger dem. Derfor kræver det nu mere planlægning end før, hvis man vil være sikker på at kunne holde den ferie, man ønsker, og det er en forandring, som lønmodtagerne skal vænne sig til.

Reglen om samtidighedsferie er sat i værk for at undgå, at der kunne gå over et år, før nye på arbejdsmarkedet kunne holde betalt ferie. Selvom reglen afhjælper en udfordring, skal lønmodtagerne dog være opmærksomme, når de skal planlægge ferien. Det kan nemlig kan være, man skal bede arbejdsgiveren om lov til at få sin ferie på forskud.

  • Det er godt, vi får rettet op på reglerne for betalt ferie. Det er særligt en fordel for nye på arbejdsmarkedet, der har brug for at kunne tage fri uden at skulle bekymre sig, om privatøkonomien kan holde til det. Overgangen fra forskudt ferie til samtidighedsferie gør dog samtidig, at nogle lønmodtagere skal bruge muligheden for at få ferie på forskud, hvis de skal kunne holde den ferie, de ønsker. Da det skal aftales med arbejdsgiver inden, er det derfor vigtigt at planlægge sin ferie, så man ved, hvor meget man har at gøre med, siger Legal Manager, Amalie Stæhr Jensen, fra Visma Dataløn, der er Danmarks største leverandør af lønløsninger.

Samtidighedsferien giver ro

Siden første september 2020 har man altså optjent sin ferie, samtidig med at man har brugt den. Ændringen giver, ifølge den nyuddannede cand.comm. Josefine Wolf, nye på arbejdsmarkedet en ro i at vide, at det ikke længere betyder, at man får mindre udbetalt den efterfølgende måned, hvis man ønsker at holde ferie undervejs det første år på jobbet.

  • Som nyuddannet og med mit første job på plads er det rart allerede nu at kunne planlægge min ferie uden bekymringerne om hvor mange penge, jeg bagefter har til næste måneds regninger. På den måde kan man begynde sit arbejdsliv på en god måde, siger hun.

Bliv klogere med få klik

For at gøre det lettere for de danske lønmodtagere at få overblikket over feriedage har Visma Dataløn udarbejdet en feriedage-beregner. Med få klik kan man finde det antal feriedage, man har til gode.

  • Med den nye ferielov skal man ind i en ny måde at planlægge ferie på, hvilket kan være svært for lønmodtagerne. Derfor har vi udviklet en feriedage-beregner, der gør det let at få overblikket over, om man har nok feriedage til 2021, og om man er i den situation, at man må bede sin arbejdsgiver om ferie på forskud for at holde den ferie, man ønsker, slutter Amalie Stæhr Jensen fra Visma Dataløn.

Feriedage-beregneren skal bruge seks oplysninger og tager udgangspunkt i, at samtidighedsferien er påbegyndt pr. 1. september 2020, men man kan sagtens tilføje ferie, man ikke har holdt per 31. august 2020.

Du kan læse mere her: https://www.dataloen.dk/loen/tema-ferielov/beregn-feriedage-p%C3%A5-forskud/

Related links

Emner

Kategorier


Visma tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Med mere end 10.00 ansatte, 1.000.000 kundekontrakter og en omsætning på EUR 1,408 millioner i 2019, er Visma en af Europas førende softwarevirksomheder. Besøg Visma.dk

Pressekontakt

Astrid Zimmer Nielsen

Astrid Zimmer Nielsen

Pressekontakt National PR Manager Visma Danmark Holding A/S +45 3151 2587
Rikke Junker Bundgaard

Rikke Junker Bundgaard

Pressekontakt Head of Marketing & Communication Visma Enterprise Danmark +45 4282 2663
Randi Mehrenst Rimdal

Randi Mehrenst Rimdal

Pressekontakt Head of Marketing and Communication Visma Consulting A/S +45 5361 6336
Henrik Bruun Alexandersen

Henrik Bruun Alexandersen

Pressekontakt PR Manager Visma Dinero ApS +45 50 52 52 73 Visma Dinero ApS
Mette Voigt Jørgensen

Mette Voigt Jørgensen

Pressekontakt Marketing Director Visma Dataløn & Proløn +45 4282 2028

Visma er en af Europas førende softwarevirksomheder

Visma er en af Europas førende leverandører af forretningskritisk software og services. Ved at automatisere og digitalisere processer for private og offentlige virksomheder og organisationer af alle størrelser forenkler vi menneskers arbejdsdag og skaber et mere effektivt og bæredygtigt samfund. Med 15.000 medarbejdere, 1.200.000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Central- og Østeuropa og Latinamerika og en omsætning på 2.081 millioner euro i 2021 er vi dedikeret til at gøre i morgen bedre end i dag. Besøg os på visma.dk.

Visma
Gærtorvet 1-5
1799 København V
Danmark