Gå til indhold
foto: Visma/PR Visma Custom Solutions
foto: Visma/PR Visma Custom Solutions

Pressemeddelelse -

Visma køber aarhusiansk softwarehus

En af Europas største softwarevirksomheder, Visma, der over de seneste år har gjort sig særligt bemærket i Danmark med opkøb af blandt andre Bluegarden, e-conomic og Kapacity, opruster endnu en gang. Med opkøbet af Aarhus-baserede IMS A/S styrker den nordiske IT-koncern sin palette inden for løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering samt digital post; markeder der i disse år oplever markant fremgang


Visma overtager pr. 6. marts 2019 softwarevirksomheden IMS A/S, der bl.a. udvikler løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering (ESDH) samt en GDPR-compliant platform til digital post.

»Markederne for både ESDH og digital post er enormt interessante, og vi har da også i forvejen løsninger på begge områder«, fortæller Lars Berthelsen, direktør hos Visma med henvisning til ESDH-løsningen Visma Case samt Visma Addo, der bruges til digital post og signering via eksempelvis e-Boks: »Vores løsninger bruges hovedsagligt i det private erhvervsliv, hvorimod IMS har god succes med eksempelvis tandlæger og særligt blandt erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner, hvor man har imponerende 90% markedsdækning«

Tidoblet bundlinje

Hos IMS i Aarhus er der stor glæde at spore ved den nye storebror, som Henrik Rabæk Poulsen formulerer det. Han stiftede IMS tilbage i 2001 sammen med flere kompagnoner, som han sidenhen løbende har købt ud. Siden da har virksomheden oplevet flot fremgang, og man har således formået at tidoble bundlinjen henover de seneste fem år.

»Visma bliver en rigtig god storebror for os, der kan hjælpe med at fortsætte udviklingen af vores virksomhed. De har solid forretningsmæssig og teknologisk styrke, og deres ressourcer, erfaring, viden og støtte vil i allerhøjeste grad komme både IMS og vores kunder til gode«, fortæller han og nævner blandt andet muligheden for, at kunder, der ønsker det, fremadrettet også kan serviceres med cloud-baserede SaaS-løsninger.

Mister praktisk talt aldrig kunder

Tilbage hos Visma glæder man sig ligeledes over familieforøgelsen, og man er samtidig hurtig til at understrege, at IMS fortsætter som selvstændig virksomhed i Aarhus under nuværende ledelse.

»IMS har over de seneste år leveret bemærkelsesværdige resultater, og det har vi stor tiltro til, at de vil fortsætte med. Man har flot ordretilgang, og man mister praktisk talt aldrig kunder«, lyder det fra Lars Berthelsen, der fortsætter: »Det har vi bestemt ikke tænkt os at ændre på, så vi skal i højere grad understøtte den videre udvikling i IMS, og så er der desuden mange synergieffekter, som kommer alle parter til gode«.

Spørger man Henrik Rabæk Poulsen, om direktørstolen skal skiftes ud med en solstol, nu hvor virksomheden er på andre hænder, lyder svaret da også prompte: »Det kan godt være, at jeg ikke er 30 år længere, men jeg forestiller mig helt sikkert, at jeg har mange gode år tilbage hos IMS og Visma.«

Emner


Visma tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Med over 8.500 ansatte, flere end 900.000 kunder og en omsætning på NOK 11.389 millioner i 2018, er Visma en af Europas førende softwarevirksomheder. Besøg Visma.dk

Pressekontakt

Gitte Nordstrøm

Gitte Nordstrøm

Pressekontakt PR Manager Visma e-conomic A/S 51 94 08 83

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Visma er en af Europas førende softwarevirksomheder

Visma tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Med 12 500 ansatte, 1.000.000 kunder og en omsætning på EUR 1,741 millioner i 2020, er Visma en af Europas førende softwarevirksomheder.

Visma
Langebrogade 1
1411 København K
Danmark