Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Visma tager førertrøjen inden for cloud-baseret ERP til SMV-markedet i Danmark med opkøbet af e-conomic

Med opkøbet af danske e-conomic, der er en førende leverandør af regnskabsløsninger som 'Software as a service' (SaaS) til SMV'er i Europa, indtager Visma førerpositionen i Danmark og styrker dermed sin position i Norden inden for ERP til SMV-markedet.

Visma overtager den danske og nordiske kerneforretning i e-conomic i en aktiehandel med HgCapital og vil som led i handlen også øge sin andel af SaaS-omsætning i Sverige betydeligt, eftersom e-conomic i 2014 købte aktiemajoriteten i SpeedLedger, som er den andenstørste leverandør af SaaS-regnskabsløsninger i Sverige. Visma vil fokusere sin del af e-conomic på hjemmemarkedet og kundebasen i Danmark, mens HgCapital vil fastholde sin aktiemajoritet i den internationale del af e-conomic og Debitoor, som er en simpel fakturerings- og regnskabsløsning.

  • Overtagelsen af e-conomic udgør en vigtig brik i Vismas fokus på automatisering og effektivisering i regnskabsvirksomheder og SMV'er i Danmark og vil bidrage til yderligere at fastholde Vismas position som en førende leverandør af komplette SaaS-løsninger til segmenterne i de nordiske lande. Vi mener, at dette vil give nye muligheder og skabe værdi for eksisterende og nye kunder i Danmark, forklarer Øystein Moan, administrerende direktør i Visma.

Både Visma og e-conomic deler strategi om at blive den førende leverandør af SaaS-løsninger til SMV'er og vil nyde godt af den fælles indsats. Visma vil øge sin tilstedeværelse og sit fokus betydeligt på det danske kernemarked og vil forbedre e-conomics værditilbud ved at tilbyde flere relevante produkter til e-conomics kunder (fx løn). København vil desuden blive et vigtigt udviklingscenter for "Software as a Service" for Visma i fremtiden.

  • e-conomics resultater i de seneste par år har været bemærkelsesværdige. Virksomheden har oplevet vækst i såvel Danmark som i de nordiske lande. Den fælles vision om at gøre regnskabsprocesserne mere enkle for små og mellemstore virksomheder gør Visma til den perfekte partner, som kan bringe e-conomic op på et nyt niveau, fortæller Mogens Elsberg, administrerende direktør i e-conomic.

Eilert Hanoa vil indtræde som administrerende direktør for e-conomic og vil beholde sine nuværende opgaver som chef for softwareenheden i Vismas SMV-division, samtidig med at Mogens Elsberg træder tilbage efter et år på posten for at fremme det forestående skifte for virksomheden.

e-conomic har vist sig i stand til at øge sin primære danske kundebase med mere end 75.000 SMV-kunder i Danmark for kerneproduktet e-conomic - samtidig har man været i stand til at udvide internationalt. e-conomic vil som en del af Visma-koncernen fortsætte som en uafhængig enhed under e-conomic-brandet og vil fokusere på at levere fremragende produkter og uovertruffen kundeservice.

Om e-conomic
e-conomic (www.e-conomic.com), som blev etableret i 2001 i København, er en af de førende leverandører af SaaS-regnskabsløsninger til små og mellemstore virksomheder i Europa med > 100.000 kunder inden for kerneproduktet e-conomic, og med > 230.000 registrerede brugere af virksomhedens simple produkt for fakturering, udgiftsstyring og regnskab, Debitoor (www.debitoor.com). e-conomic tilbyder en simpel, tidsbesparende og samarbejdende regnskabsløsning til en fragmenteret og ringe udnyttet gruppe af SMV'er og revisorer (> 3.500 regnskabspartnere) via et SaaS-abonnement. Virksomheden driver forretning på kernemarkedet i Danmark og betjener kunder på tværs af en lang række Europæiske lande, herunder Norge, Sverige, Spanien, Tyskland og Storbritannien.

Emner

Kategorier


Visma leverer en bred vifte af produkter og ydelser til mange forskellige brancher, forretningsområder og kundetyper.

Vi er Nordens førende leverandør inden for økonomisystemer, detail-IT, outsourcing af løn- og økonomi, inkasso samt udvikling af og rådgivning om større it-løsninger.

Visma er en af Nordens største virksomheder med over 6.700 ansatte i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Rumænien, Letland og Litauen. Vores mange enheder og selskaber arbejder alle med effektivisering af forretningsprocesser på forskellige områder.

Det nordiske samarbejde gør, at vi har mulighed for at servicere virksomheder, der er repræsenteret i flere nordiske lande. Hvis din virksomhed har brug for assistance i flere af de nordiske lande, kan vi sammen skræddersy en løsning, der passer netop dit behov.

I Danmark er vi omkring 640 mennesker, der alle er parate til at effektivisere din virksomhed.

Pressekontakt

Lars Engbork

Lars Engbork

Adm. direktør Visma Software & Visma e-conomic +45 22 69 28 68

Relateret materiale

Visma er en af Europas førende softwarevirksomheder

Visma er en af Europas førende leverandører af forretningskritisk software og services. Ved at automatisere og digitalisere processer for private og offentlige virksomheder og organisationer af alle størrelser forenkler vi menneskers arbejdsdag og skaber et mere effektivt og bæredygtigt samfund. Med 15.000 medarbejdere, 1.200.000 private og offentlige kunder i Norden, Benelux, Central- og Østeuropa og Latinamerika og en omsætning på 2.081 millioner euro i 2021 er vi dedikeret til at gøre i morgen bedre end i dag. Besøg os på visma.dk.

Visma
Gærtorvet 1-5
1799 København V
Danmark